Brugse Boekhandel

Webshop » Heemkunde & Boeken over Brugge » Wielants opdracht - Brugges besloten licht

Wielants opdracht - Brugges besloten licht

9781616272173 Wielants opdracht - Brugges besloten licht
Roger Wielandts
9781616272173

Brugge beleefde een zeer ingrijpend moment tijdens en kort na de tweede Vlaamse Opstand tegen Maximiliaan van Oostenrijk. Die keerde Brugge de rug toe na zijn gevangenschap in en door die stad in 1488. De stad bleef niet langer het economische, bestuurlijke en artistieke centrum van Vlaanderen en van de Nederlanden. Brugge raakte in verval en werd een verpauperde stad, een der armste van de Lage Landen, tot laat negentiende eeuw.
Tegen die historische achtergrond brengt dit boek de ware verhalen die schuilgaan achter een bescheiden drieluik. Die paneelschildering is nauw verbonden met de geschiedenis van Brugge.
Dit boek - voor velen zowel een leer- als leesboek, bij momenten ook multimediaal door verwijzing naar klank- en beeldmateriaal op internet - schetst de gebeurtenissen, locaties en de personages van vlees en bloed die zowel bij de geschiedenis van Brugge als dit schilderij van nabij betrokken waren. Het zijn afwisselend mysterieuze, spannende, schokkende, ontroerende en verrassende verhalen. Die werpen een nieuw licht op eeuwen Brugse duisternis. Wie Wielant is en wat zijn opdracht juist was, wordt geleidelijk duidelijk.

€ 24,50 inclusief BTW

Beschikbaar - Ruime voorraad

Aantal