Webshop » Fantasy & Science-Fiction boeken » Fantasy Auteurs U - Z » White, T.H. - ARTHUR, DE KONING VAN EENS EN OOIT

White, T.H. - ARTHUR, DE KONING VAN EENS EN OOIT

9789025305499 White, T.H. - ARTHUR, DE KONING VAN EENS EN OOIT
'Arthur, de koning van eens en ooit' staat samen met Tolkiens 'In de ban van de ring' aan de wieg van het fantasy-genre. Waar Tolkien een eigen universum schiep, baseerde zijn tijdgenoot White zich op de legende van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel.
White maakte een vrije bewerking van het verhaal, waarbij hij de schijnwerper ook richt op Arthurs vrouw Guinevere en zijn vriend, de onverslaanbare Lancelot. Whites eigen ongelukkige jeugd, problematische liefdes en dito vriendschappen kwamen hem bij het schetsen van hun driehoeksverhouding goed van pas.
De schrijver permitteerde zich een cruciale ingreep in de oude legende: hij ruimt maar liefst tweehonderd pagina's in voor het opgroeien van de vondeling Arthur. Als een Harry Potter avant la lettre beleeft de jongen onder leiding van tovenaar Merlijn vele leerzame avonturen in het dierenrijk. Het doel van deze opmerkelijke educatie: de wereld verlossen van het Recht van de Sterkste, de wortel van alle kwaad; Arthur bedenkt een Ronde Tafel, waar alle ridders die aanzitten gelijk zullen zijn. Met goede werken hoopt hij de ongepolijste vechtjassen in het gareel te houden. Maar zelf begaat hij een onvergeeflijke fout.

€ 39,90 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal